In veel gevallen kan je beter tussen verschillende occasions kiezen, dan voor een nieuwe auto gaan. De meeste Nederlanders besluiten om occasions te bekijken, voordat ze een nieuwe auto kopen. Waarom is het kopen van occasions zo populair? Omdat ze simpelweg veel voordelen hebben tegenover nieuwe auto’s. Zo hoef je bijvoorbeeld niet meteen een enorm bedrag te betalen. De meeste nieuwe auto’s verliezen ontzettend veel waarde nadat ze bij de dealer naar buiten gereden worden. Dit betekent dat je vrijwel altijd verlies leidt op een nieuwe auto. Natuurlijk is het leuk om een nieuwe auto te rijden, maar het is het geld niet waard. Al helemaal niet als je bedenkt dat een auto van één jaar oud vaak al aanzienlijk minder kan kosten.

Het kopen van betrouwbare occasions

Hoe komt het dan toch dat bepaalde mensen telkens weer de verkeerde occasions kopen, terwijl anderen nergens last van hebben? De juiste occasions kopen is iets dat je maar net moet kunnen, maar je kunt dit ook aanleren. Als je niet weet hoe je een slechte auto herkent, dan zal je waarschijnlijk al snel een slechte occasion kopen. Een auto kan er van de buitenkant prachtig uitzien, maar motorisch slecht zijn. Om dit risico te voorkomen betalen mensen soms onnodig veel geld voor een nieuwe auto. Zonde natuurlijk, want bij de juiste aanbieder kan je een goede occasion kopen waarmee je nog jaren kunt rijden.

Om te beginnen is het verstandig om de occasion bij een betrouwbaar persoon te kopen. Kies bijvoorbeeld voor een kennis, of een bedrijf dat bekend staat als betrouwbaar. Het is altijd handig om iemand mee te nemen met verstand van auto’s. Deze persoon kan vaak al beoordelen of de auto goed is aan de hand van het geluid. Ook weet deze persoon veel beter waar hij of zij op kan letten dan iemand zonder verstand van auto’s. Kijk ook of je de mogelijkheid hebt om het aantal kilometers op de teller te controleren. Bij importauto’s kan je dit bijvoorbeeld minder goed achterhalen.

Er zijn altijd wel mooie occasions te vinden

Occasions zijn dus een erg goede keuze als je maar goed oplet met wat je koopt. Het is uiteraard erg zonde om een nieuwe auto te kopen die over een jaar nog maar de helft waard is. Dit terwijl je ook een jonge occasion kunt kopen en hier net zoveel plezier van kunt hebben. Voor iedereen is wel een geschikte occasion te vinden!