angstig moment. Toch is het belangrijk dat je auto ook echt door de APK komt. Uiteraard is de APK ook noodzakelijk, omdat een auto gewoon veilig moet zijn. Zo weet je zeker dat jij en andere weggebruikers niet in gevaar gebracht worden. Desondanks blijft het altijd weer een spannend moment. Komt jouw geliefde auto dit keer wel door de APK? Hieronder lees je hoe jij je auto door de APK krijgt, zonder hiervoor ontzettend veel te betalen.

 

Ken jij een handige klusser?

 

Ken je iemand die handig is met autotechniek? Dan is het verstandig om je auto voor de APK Veldhoven nog door deze persoon te laten controleren. Voor bepaalde dingen heb je professionele apparatuur nodig, maar er zijn ook veel dingen die je zelf kunt laten controleren. Dingen zoals werkende lampen etc. kun je eenvoudig zelf controleren. Doen de remmen en de koppeling het nog goed? Dit zijn zaken die je tijdens het rijden al snel zult aanvoelen. Je krijgt zo vaak al een idee van of de auto door de APK komt of niet.

 

Laat de auto regelmatig goed onderhouden

 

Elk jaar moet je auto weer door de APK Veldhoven komen. Om hier zeker van te zijn moet je de auto regelmatig laten onderhouden. Je voorkomt zo namelijk dat de auto plotseling toch niet meer aan de eisen voldoet. Vaak is er hiervoor al slijtage te zien. Bepaalde vormen van slijtage kun je ook zelf herkennen. Denk bijvoorbeeld maar aan banden waarvan het profiel zo goed als versleten is. Het is dan noodzakelijk dat je tijdig op bezoek gaat bij een garage. Of bijvoorbeeld voor aircoservice of om bijvoorbeeld om je distributie te vervangen.

 

Roest moet op tijd aangepakt worden

 

Is er een onderdeel van je auto verroest? Dan is het belangrijk dat ook dit onderdeel op tijd vervangen of gerepareerd wordt. Zodra een auto begint te roesten, begint deze namelijk ook al snel af te takelen. Beginnende roest kan gelukkig nog goed behandeld worden. Door de roest tijdig aan te laten pakken, maak je meer kans om door de APK Veldhoven te komen. Als je dorpel verroest is, dan kom je bijvoorbeeld al niet door de APK. Zonde natuurlijk, als de auto technisch in orde is al helemaal. Merk je dat er iets mis is? Ga dan direct naar een garage, zo gaat de auto veel langer mee.