Je ziet het wel vaker, auto’s met geblindeerde ramen. Het is momenteel echt een trend, dit omdat het een exclusieve uitstraling geeft. Naast de uitstraling werkt het ook goed voor privacy doeleinden. Zo kunnen voorbijgangers niet door de ramen heen kijken. Hierdoor kun jij jouw privacy optimaal waarborgen. Je moet echter wel goed op de voorwaarde en regels letten. Je mag namelijk niet 100% blinderen. Hiervoor zijn bepaalde normen die je op het internet eenvoudig kunt vinden. Daarnaast is het verstandig om een professioneel bedrijf in te huren als het gaat om het plaatsen van deze folie. Als je het namelijk zelf doet ontstaat er een kans dat je hem plakt met bubbeltjes ertussen. Dit wil je ten alle tijden voorkomen, want dit ziet er niet professioneel uit.

Geblindeerde ramen

Verschillende soorten tinten

Afhankelijk van jouw wensen kun je de folie in verschillende percentage tinten bestellen. Hierdoor ben je er zeker van dat de dichtheid van het glas aansluit bij jouw wensen. Het is hierbij belangrijk dat je goed naar de regels kijkt. Als je ruiten namelijk te veel geblindeerd zijn, dan bestaat er een kans dat je een boete krijgt. Het is daarom aan te raden om voor een blend percentage te gaan van 20 procent. Hiermee weet je zeker dat je geen boete krijgt en dit brengt genoeg privacy met zich mee. Voor de achterruiten is het zelfs toegestaan om voor een blend te gaan van 50%. Je kunt op het internet – vooral op YouTube – kijken hoe dit eruit komt te zien. Zodoende kun jij een goede overweging maken of jouw keuze precies is wat je uit wilt stralen.

Bij andere partijen

Als je ervoor kiest om bij een erkende monteur jouw ramen te blinderen weet je zeker dat het correct wordt gedaan. De specialisten maken netjes jouw raam schoon en plakken de betreffende folie op het raam. Dit doen ze met een speciale techniek. Door toepassing van deze techniek in combinatie met jarenlange ervaring kun je er zeker van zijn dat de folie geen bubbeltjes bevat. Mocht dit wel het geval zijn krijg je in de meeste gevallen het geld terug. Daarnaast worden de diensten van deze erkende monteurs ook met garantie geleverd. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken om de kwaliteit, want die is immers altijd uitstekend. Ben jij benieuwd hoe het blinderen van ramen eruit ziet? Op YouTube vind je veel voorbeelden met daarbij de behorende percentages blend.

Klik hier voor meer informatie over het blinderen van autoramen.