Waarschijnlijk sta je op het punt om een occasion te kopen. Het is echter wel belangrijk dat je goed de aandacht schenkt aan een aantal punten. Het gaat namelijk om tweedehandsauto’s en je weet niet zeker of de auto in goede staat wordt verkocht. Als eerst is het belangrijk om de kilometerstand te controleren. Door middel van de NAP-certificaat weet je zeker dat de kilometerstand correspondeert met de werkelijkheid. In de praktijk kunnen zowel particulieren als diverse autogarages de betreffende kilometerstand terugdraaien. Daarnaast is het verstandig om meerdere malen een proefrit te maken. Hierdoor weet je hoe de auto rijdt en weet je zeker wat je koopt. Het gaat wel om een luxeproduct, dus wees niet bang en stel alle vragen die je hebt. Daarnaast is het advies ook om altijd rustig na te denken voordat je de auto aanschaft. Je wilt immers geen impulsieve aankopen verrichten waar je achteraf spijt van krijgt.

Het kopen van een occasion bij een autogarage

Het is verstandig om een auto aan te schaffen bij een autogarage in plaats van een particulier. Bij een autogarage heb je namelijk in de meeste gevallen garantie. De betreffende garantie noemt men ook wel de BOVAG-garantie. Deze BOVAG-garantie is in de meeste gevallen drie maanden geldig. Hierdoor weet je zeker dat je een auto koopt in goede staat. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je gerust terug naar de betreffende garage. Het kopen van een auto bij een autogarage is natuurlijk wel duurder bij een particulier. Hierbij kun je de overweging maken wat je belangrijker vindt, prijs of kwaliteit. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat het aanschaffen van een auto bij particulieren gepaard gaat met vele nadelen. Om deze reden is het dus zeker aan te raden om iets meer te betalen voor een goede auto bij een autogarage.

Autogarage voor service

Mocht je de auto aanschaffen bij een autogarage, dan kun je meteen met de betreffende garage leuke kortingen regelen voor je service. Elke auto heeft periodieke onderhoud nodig. Hierbij is het dus verstandig om duidelijke afspraken te maken zodat jij geld kunt besparen. Het onderhouden van een auto is echt een must. Je kunt er ook voor kiezen om de reparaties zelf uit te voeren. De vraag is alleen of je de juiste kennis van de betreffende onderdelen hebt. Na de betreffende reparatie is het altijd goed om na te denken wat nou de oorzaak van het probleem was. Je wilt immers de oorzaak aanpakken en niet het probleem.