Ben jij naar occasions aan het kijken? Als het weer tijd is voor een nieuwe auto, dan kiezen veel mensen ervoor om naar occasions te gaan kijken. Dit kan bij particulieren, maar je kunt er ook voor kiezen om een garage te bezoeken. Welke keuze je maakt, zal niet altijd enorm veel verschil maken. Doorgaans kan je bij een garage zeker zijn van een goede auto, maar betaal je er ook meer voor. Helaas zijn er tegenwoordig ook een hoop garages waar onbetrouwbare occasions verkocht worden. Het liefste wil je zo’n garage natuurlijk vermijden. Een goede tip als je een occasion wilt kopen, is dus: controleer goed of een garage wel betrouwbaar is.

Hoe betrouwbaar is een bepaalde auto?

Voordat je occasions gaat bekijken moet je eerst weten hoe je een betrouwbare auto kunt herkennen. Dit kan vrij lastig zijn, waardoor een betrouwbare garage ook erg belangrijk is. Toch zijn er vaak wel tekens als een auto niet helemaal goed meer is. Controleer bijvoorbeeld of de auto nog stationair loopt. Probeer tijdens een proefrit goed uit of alle functies het nog goed doen. Het is ook aan te raden om eens onder de motorkap te kijken. Ziet de motorkap er nog goed uit voor de leeftijd van de auto? Dit is een van de vragen die jij jezelf moet stellen als je een auto gaat kopen. Controleer de auto ook goed op deuken en andere vormen van schade waardoor je nog iets van de prijs kunt afdingen. Het onderhandelen over de prijs is heel normaal als je een auto koopt, zowel bij particulieren als bij een garage.

Waarom geen nieuwe auto kopen?

We hebben het nu constant over occasions kopen, maar waarom kan je niet gewoon een nieuwe auto kopen? Dit kan natuurlijk wel, maar de waarde van de auto neemt kort na aanschaf al flink af. Het is daarom niet altijd aan te raden om een gloednieuwe auto te kopen. Occasions kunnen nog vele jaren meegaan, mits je de juiste occasion koopt en deze goed onderhoudt. Vaak zijn occasions van een aantal jaren oud ook nog net zo mooi als een nieuwe auto. Zo zal je bij de meeste auto’s niet veel verschil merken tussen een nieuw model en een iets ouder model. Qua prijs maakt het echter wel ontzettend veel verschil, waardoor de meeste mensen ervan afzien om een nieuwe auto te kopen.