Erg veel mensen kiezen ervoor om hun ramen te tinten. Dit is natuurlijk niet alleen voor mensen die iets te verbergen hebben. De meeste mensen kiezen voor ramen blinderen omdat ze dit simpelweg mooier vinden. Ik vertel je exact waarop je moet letten wanneer jij je ramen wilt blinderen. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar je kun het ook uitbesteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Welke keuze voor jou het beste is, zal vooral afhankelijk zijn van je eigen ervaring en het gewenste resultaat.

Zelf de autoruiten blinderen of niet?

Wanneer je voldoende tijd en geduld hebt dan kan het een zeer leuk project zijn om zelf de ramen te tinten. De kans is echter klein dat je direct het allerbeste resultaat zult krijgen op deze manier. Het is daarom verstandig om goed bij jezelf na te denken hoe belangrijk je de geblindeerde ruiten vindt. Het ziet er natuurlijk wel mooier uit wanneer dit professioneel gedaan wordt! Wanneer je veel vertrouwen hebt in je eigen vaardigheden dan kan het wel veel geld schelen om je ramen zelf te tinten. Zorg er wel voor dat je folie van goede kwaliteit aanschaft! Houd bovendien ook rekening met de wetgeving.

De wetgeving omtrent het tinten van je ramen

In Nederland is er een strenge wetgeving omtrent het tinten van je ramen. Je autoruiten blinderen mag maar tot op bepaalde hoogte. Dit omdat je volgens de overheid elkaar moet kunnen zien in het verkeer. De politie heeft apparatuur bij om te meten hoeveel licht je ruiten doorlaten. Wanneer je auto niet voldoet aan de eisen, dan krijg je een boete. Je voorruit moet 75% van het licht doorlaten. De voorruit mag je daarom nauwelijks blinderen. De zijruiten aan de voorkant van je auto moeten 70% van het licht doorlaten. Op de achterruiten mag je wel gewoon een folie plakken. Het is niet aan te raden om zelf je voorruiten te blinderen. Dit omdat de meeste ruiten vanuit de fabriek al minder dan 100% van het licht doorlaten. Hierdoor is het lastig om in te schatten of je raam aan de wetgeving voldoet.
Wil jij je ramen blinderen? Dan kan ik eigenlijk altijd aanraden om dit door een expert te laten doen. Een expert kan met behulp van meetapparatuur controleren of de ramen voldoen aan de eisen van de wet. Op deze manier voorkom je hoge boetes!

Alles weten over bedrukking en blindering van auto’s en andere voertuigen?