Een goede motor is een onmisbaar onderdeel van je boot. Het is een standaard onderdeel om optimaal plezier en rendement te halen uit jouw vaartrips. Denk hierbij aan een sportief vaartochtje, een relaxed stukje pakken of het vervoeren van zware materialen. In dit artikel komen onder andere stukken over varen, een inboard motor en buitenboordmotor aan bod. Lijkt het je interessant om wat informatie mee te pakken over deze onderwerpen? Lees dan verder.

Inboardmotor

Pk’s

Niet elke motor vereist een hoog aantal pk’s. Daarom zijn er veel verschillende soorten motoren, variërend (gemiddeld genomen) tussen de 2,5 pk en de 400 pk. In diverse boottypes kunnen zelfs meerdere motoren naast elkaar geplaatst worden. Hierdoor kan de totale hoeveelheid kracht indrukwekkende aantallen bereiken. Dit komt vooral voor in de watersport sprekende over race vormen. Liefhebbers waarbij hoge snelheden varen onder de hobby’s valt zullen dit ook hebben. De classificatie van de boot bepaalt hoeveel het maximale aantal pk’s is. Dit is vastgesteld uit veiligheid.

Merken

Veel inboard motoren zijn te vinden in de watersportwereld. Meerdere betrouwbare merken als Mercruiser, Mercury Diesel, Volvo Penta benzine en Volvo Penta Diesel worden voornamelijk bediend aan liefhebbers van varen in watersportwinkels. Dit omdat deze merken het meest bekend zijn onder de consument en daarnaast het meest betrouwbaar beschouwd worden. Mocht je een inboard motor zoeken, is één van deze merken zeker een goede optie.

Varen

Varen in een prachtig iets. Je kunt met je eigen boot het water op varen, lekker op snelheid, op rustig tempo varen of je tijd nemen om lekker rond te dobberen op het water. Varen is een super leuke dagbesteding. Je krijgt echt een kick als je scheurt op het wateroppervlak en geniet van de wind in je haren. Als je rustig rondvaart en lekker om je heen kijkt geniet je ook zo gemakkelijk een paar uur. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om rond te dobberen als het zonnetje schijnt. Lekker liggen op het dek, zonnebril op en zonnestralen pakken. Heerlijk!

Kortom, varen is een fantastische hobby en bezigheid. Zoals eerder gezegd zijn er verschillende vormen van varen en bezigheden, maar ieder is heerlijk om te doen. Ben je zoekende naar een nieuwe inboard motor of buitenboordmotor voor je boot, dan kun je terecht bij een van de vele watersportwinkels. Zij kunnen je helpen met de keuze maken en adviezen geven wat voor jou de beste optie kan zijn.

Kijk hier voor meer informatie.