Is het weer bijna tijd voor de APK van je auto? Het is natuurlijk erg fijn als je zeker weet dat de auto ook daadwerkelijk door de APK heen komt. De meeste mensen kiezen daarom voor regelmatig auto onderhoud. Door de auto goed te laten onderhouden, hoef je niet bang te zijn dat de auto niet door de APK heen komt. Toch blijft de Algemene Periodieke Keuring iets waar veel mensen voor vrezen. Wil jij er 100% zeker van zijn dat je hier echt doorheen komt? Dan is het verstandig om de volgende tips te volgen. Zo is de kans direct een stuk groter dat de auto niet nog een aantal reparaties nodig heeft.

Kies voor auto onderhoud bij het juiste bedrijf

Laat je regelmatig auto onderhoud plegen? Laat dit dan ook echt over aan het juiste bedrijf. Soms is het een goed idee om het auto onderhoud te laten verzorgen door dezelfde garage als waar jij de Algemene Periodieke Keuring laat doen. Als het bedrijf verantwoordelijk is voor de APK, dan zullen ze vast en zeker goed hun best doen om de auto goed te mogen keuren. Of een garage de auto niet gewoon onterecht goedkeurt als zij het auto onderhoud zelf verzorgen? Dat gelukkig niet, want in Nederland worden de garages goed gecontroleerd. Er worden steekproeven gedaan om te controleren of de auto’s wel daadwerkelijk goed- of afgekeurd zijn. Een garage hoort vlak van tevoren of er een inspecteur komt of niet. Hierdoor doen de meeste garages erg goed hun best om de APK op een goede manier uit te voeren.

Heb je ooit het gevoel gehad dat een garage niet juist was met het afkeuren of goedkeuren van je auto? Dan kan je het RDW laten komen voor een herkeuring. De auto wordt dan nogmaals gekeurd. Hiervoor betaal je een bedrag, maar indien je gelijk had, dan draai je niet voor de kosten op. Het kan dus een goed idee zijn om ook dit in je achterhoofd te houden! Door dergelijke systemen is de APK ontzettend betrouwbaar geworden. Auto onderhoud is ontzettend belangrijk, want een garage is verplicht om de auto af te keuren als hij volgens de eisen niet in orde is. Dit is maar goed ook, want dankzij de strenge eisen van de APK zijn de wegen in Nederland wel zo veilig! Zolang er voldoende auto onderhoud gedaan wordt, zal dit geen problemen voor je vormen.