Er zitten een paar belangrijke eisen aan je auto, denk hierbij aan de betrouwbaarheid van de auto en bedrijfszekerheid. Je wilt immers niet dat je eigen jou in de steek laat, je hebt hem bijvoorbeeld nodig om naar het werk te gaan of om naar school te komen. Auto pech gebeurt altijd op de verkeerde momenten. Daarom is het belangrijk om vroegtijdig aan auto onderhoud te denken. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan.

Auto onderhoud

Verbetering door de jaren heen

De afgelopen jaren is er op het gebied van techniek voor auto’s veel veranderd en verbeterd. Enkele jaren geleden was t nodig om bij elke vijf duizend kilometer je auto door te smeren en de olie te verversen, deze vorm van auto onderhoud konden mensen zelf doen mits je wist wat je aan t doen was. Tegenwoordig is het zo dat je bij de dertigduizend kilometer dit onderhoud moet plegen.

Auto onderhoud is erg ruim en houdt dus ook niet op bij enkel de olie verversen en doorsmeren. Er zal altijd wel een keer onverwachts onderhoud komen aan de auto. Onderdelen zoals een accu hoef je je geen zorgen over te maken tenzij je als een debiel met de auto omgaat. Zo is het ook mogelijk om een kleine inschatting te maken welke onderdelen vervangen moeten worden over de jaren heen. Het is daarom ook verstandig om elke maand een klein beetje geld aan de kant te leggen voor gepland of onverwachts onderhoud aan je auto.

Garages

Veel garages raden aan om auto onderhoud vroegtijdig te regelen, je wilt namelijk niet op kapotte onderdelen rijden die vervolgens andere belangrijke onderdelen beschadigen, dit kan je soms twee keer zoveel kosten als je er niet op tijd bij bent.

Het is verstandig om minimaal 1 keer per jaar naar de garage te gaan, misschien zelfs wel 2 keer om zeker van je zaak te zijn dat alles oké is. Veel problemen kunnen namelijk voorkomen worden voordat ze er überhaupt zijn. Om het jezelf makkelijk te maken is het handig om het auto onderhoud bij te houden in je onderhoudsboekje. Zo kan ook de garage zien wat mogelijk aan vervanging toe is, vaak zullen ze ook tips geven om geld te besparen op je volgende beurt:

  • Zorg dat je bandenspanning goed is zodat de banden niet snel gaan slijten
  • Auto dealers zijn vaak duurder dan een garage ( BOVAG )
  • Bij oudere auto’s is het soms nog handiger om gebruikte onderdelen te gebruiken

Meer over auto onderhoud kan je vinden op www.totalcarconcept.nl.